Sparkom P.R.
  • Sparkom P.R.

    Softver za maloprodaju - eFiskalizacija

    Program SparkomVP je savremeno programsko rešenje namenjeno maloprodajnim firmama koje žele da unaprede svoje poslovanje i poboljšaju efikasnost i time lakše vode računa o zalihama, finansijama i drugim aspektima poslovanja. Softver je akreditovan kao napredni Elektronski Sistem za Izdavanje Računa(ESIR), od strane Poreske Uprave Republike Srbije po broju rešenja 000-092-00-00384/2021-0000 od 08.11.2021.

Isprobaj Sparkom!

Ostavi kontakt telefon i saznaj više o Sparkom softveru!

SparkomVP ima mnoštvo funkcionalnosti koje olakšavaju rad i pomažu korisnicima da uštede vreme i novac. Softver omogućava brzo i lako praćenje prodaje, unos artikala I grupa/podgrupa artikala, unos ponuda i popusta, kao i generisanje svih tipova fiskalnih dokumenata po najnovijem zakonu o eFiskalizaciji. 

Pogledajte neke od prednosti našeg softverskog rešenja za eFiskalizaciju:

Lakoća korišćenja

Sparkom P.R.

Lakoća korišćenja

Među najvažnijim prednostima SparkomVP-a spadaju i jednostavan interfejs i laka obuka za korisnike, što znači da se može lako koristiti i od strane neiskusnih korisnika. Novi korisnik treba da upamti svega par funkcionalnih tastera i već može da krene sa korišćenjem programa kao profesionalac.

Različiti prikazi interfejsa

Sparkom P.R.

Različiti prikazi interfejsa

Izgled samog interfejsa menja se brzo klikom na taster, pa softver može dobiti potpuno drugačiji prikaz artikala i stavki računa. Ukoliko se softver koristi putem ekrana osetljivog na dodir, kroz ceo interfejs dostupna je i virtuelna tastatura, koju je moguće prikazati ili sakriti u svakom trenutku. Korisnicima svakako preporučujemo da kombinuju ova podešavanja i izgled dela za kucanje maloprodajnog računa prilagode svom načinu rada.

Brza izmena artikla

Sparkom P.R.

Brza izmena artikla

Za izmenu podataka artikala uopšte ne morate da izlazite iz kase. Podatke kao što su naziv, šifra, cena, poreska stopa, barkod i jedinica mere možete izmeniti direktno u stavci računa dvoklikom na sam naziv artikla. Tako da lako možete ispraviti grešku koju ste napravili  pri unosu podatka u šifrarnik ili jednostavno ukoliko želite da promenite cenu za artikal.

Jednokratna promena cene

Sparkom P.R.

Jednokratna promena cene

Ukoliko imate potrebu da jednokratno promenite cenu, npr. pri izradi avansa ili pri prodaji neke usluge u maloprodaji, dostupna Vam je promena cene dvoklikom na polje cena u samoj stavci računa. Duplim klikom se polje cena otključava za slobodan unos, a cena koja se unese biće važeća samo za trenutni račun.

Praćenje lagera robe

Sparkom P.R.

Praćenje lagera robe

Ukoliko vodite lager, određenim korisnicima možete zabraniti prodaju robe van lagera. U tom slučaju korisniku se pri kucanju računa u maloprodaji prikazuje preostalo stanje artikla i ukoliko korisnik pokuša da proda više nego što je dozvoljeno biće mu prikazana greška. Na taj način možete smanjiti greške pri kucanju pogrešnog artikla i sprečiti da se artikal koga više nemate na lageru proda po staroj ceni i pritom lager otera u minus.

Rad sa tastaturom

Sparkom P.R.

Rad sa tastaturom

Softver je pored optimizacije za ekrane osetljive na dodir, optimizovan i za rad putem tastature i miša. Korisniku su dostupne prečice kako bi što brže mogao da završi kucanje računa. Pored funkcionalnih tastera od F6 do F9 koji služe za odabir načina plaćanja i zatvaranje računa, taster F10 je napravljen za kombinovani način plaćanja i za rad sa kusurom. Strelice gore, dole služe za kretanje kroz stavke računa, dok levo i desno služe za kretanje kroz spisak artikala. Tasterom Enter potvdjuje se unos, dok se tasterom TAB korisnik šeta kroz različite delove prozora kako bi se potreba za korišćenjem miša minimalizovala.

Popust na stavku ili ceo račun

Sparkom P.R.

Popust na stavku ili ceo račun

U programu je moguće dati pojedinačni popust na svaku stavku računa ili popust na ceo račun. Kako bi se smanjila mogućnost greške, softver traži potvrdu korisnika pri davanju popusta. Dodatno, ukoliko je u sistemu definisana nabavna cena, softver upozorava korisnika ukoliko je cena sa popustom manja od nabavne cene artikla koji se prodaje.

Pretraga i kreiranje kupaca

Sparkom P.R.

Pretraga i kreiranje kupaca

Program Vam nudi mogućnost da lako kreirate novog kupca. Jednostavnim unosom PIB-a kupca, možete preuzeti sve njegove podatke direktno sa Narodne Banke Srbije. Postojeće kupce možete pretraživati unosom naziva ili dela naziva, PIB-a ili matičnog broja i jednostavno ih dodeliti na otvoreni račun klikom na taster ili ručnim unosom oznake kupca u samom polju za unos oznake.

Administracija računa

Sparkom P.R.

Administracija računa

Pretragu kreiranih fiskalnih računa možete filtrirati po periodu, vrsti računa ili tipu transakcije, načinu plaćanja, broju ili kupcu. Ovaj način filtriranja se pokazao kao najbolji prilikom izrade refundacija i avansnih računa, gde nakon pronalaska računa u svega par klikova možete kreirati novi račun sa referentnim dokumentom. U ovom delu softvera, takodje je dostupan izvoz postojećih računa kako u PDF tako i u Excel formatu. Dodatno iz ovog dela sistema, možete izvršiti pregled računa kao i kreiranje kopije, kao i njegovu štampu u A4 formatu.

Fiskalni izveštaji

Sparkom P.R.

Fiskalni izveštaji

Korisniku su uvek dostupni prikazi izveštaja prodaje i prodatih artikala. Izveštaj se može štampati više puta u toku dana, kako na termalnom tako i na A4 štampaču. Izveštaj je vrlo cenjen od strane knjigovodja, jer sadrži sve potrebne podatke o računima tipa Promet i Avans, kao i o transakcijama Prodaja i Refundacija. Izveštaji su podeljeni po načinu plaćanja, kao i po poreskim stopama artikala, što knjigovodji olakšava knjiženje pazara, a korisniku jasan uvid u poslovanje. U ovom delu softvera korisniku je omogućeno i otvaranje fioke, kako bi mogao da svede pazar i proveri stanje novca u istoj.

Isprobaj Sparkom!

Ostavi kontakt telefon i saznaj više o Sparkom softveru!
Iskoristite prednosti koje nudimo
Opširnija verzija
Sparkom P.R.
Opširnija verzija

Softver je dostupan i u opširnijoj verziji koja sadrži i dokumenta(kalkulacije, nivelacije, predračuni, računi, otpremnice...), kao i naprednije izveštaje i dodatne module koji Vam mogu pomoći da automatizujete svoje poslovanje i lakše vodite brigu o svom poslovanju. Više o ovim mogućnostima softvera možete pogledati klikom na ovaj link.

Pratimo zakonske procedure za Vas
Sparkom P.R.
Pratimo zakonske procedure za Vas

U toku smo sa svim propisima i izmenama vezanim za poslovanje i u što kraćem roku realizujemo iste. Brinemo o ispravnosti rada korisnika i intervenišemo u slučaju da primetimo neku nepravilnost.

Podrška u radu
Sparkom P.R.
Podrška u radu

Ako naiđete na poteškoće u radu, tu je naša tehnička podrška koja će Vam pomoći da nastavite gde ste stali, uz dodatno tumačenje i objašnjavanje same radnje.

Bilo da je u pitanju kucanje računa za javno preduzeće, kreiranje refundacije (storniranje) računa ili kucanje avansa po novom zakonu, naš tim je dostupan.

Na raspolaganju su Vam i video snimci koje možete pogledati na našem YouTube kanalu Sparkom Softverska Rešenja.

Isprobaj Sparkom!

Ostavi kontakt telefon i saznaj više o Sparkom softveru!
* Klikom na određeno polje kreirate cenu u skladu sa Vašim potrebama, na mesečnom ili godišnjem nivou.

* Reprezentativni primer dat je na osnovu jednog prodajnog mesta. Za detaljnu ponudu namenjenu Vašem poslovnom modelu molimo Vas da nas kontaktirate.

Maloprodaja

Maloprodaja podrazumeva paket koji se sastoji iz dva dela: Sparkom LPFR-a i e-kase. Paket sadrži sve neophodne delove za kucanje i fiskalizaciju svih vrsta računa, tipova transakcija i načina plaćanja. Takođe imate pregled izveštaja prodaje, presek stanja, dnevni i periodični izveštaj, izveštaj prodatih artikala, kao i prikaz svih fiskalizovanih računa.

Online pristup

Online pristup omogućava korišćenje softvera putem različitih uređaja i nezavisno od lokacije gde se nalazite. Korisnicima je uvek dostupan za rad i upravljanje poslovanja, bez ometanja rada u programu ostalih korisnika.

11
+ pdv / mesečno
132 + pdv / godišnje

Maloprodaja podrazumeva paket koji se sastoji iz dva dela: Sparkom LPFR-a i e-kase. Paket sadrži sve neophodne delove za kucanje i fiskalizaciju svih vrsta računa, tipova transakcija i načina plaćanja. Takođe imate pregled izveštaja prodaje, presek stanja, dnevni i periodični izveštaj, izveštaj prodatih artikala, kao i prikaz svih fiskalizovanih računa.

mesečno plaćanje
godišnje plaćanje
Šta je neophodno pripremiti pre instalacije softvera?

Kako bi ušli u sam proces eFiskalizacije, najpre je potrebno uraditi prijavu poslovne prostorije i zatražiti izdavanje Bezbedonosnog Elementa(BE) od strane Poreske Uprave(PU). Zahtev za izdavanje podnosi se putem aplikacije ePorezi, pored koje je je neophodno instalirati dodatne sertifikate i drajvere kako bi mogli da pristupite na portal PU i zatražite izdavanje BE. Ceo ovaj proces vrši naš tim za tehničku podršku putem aplikacije AnyDesk ili lično u našim prostorijama.

Šta je od opreme potrebno za rad u programu?

Za samu instalaciju softvera neophodan je računar sa Windows operativnim sistemom, podržani sistemi su Windows 7, 8, 8.1, 10 i 11, kao i instaliran program AnyDesk putem koga se povezujemo i vršimo celokupnu instalaciju i podešavanje računara za rad. Ukoliko će se za štampu računa koristiti termalni štampač, bilo bi pogodno da i on bude povezan na računar kako bi izvršili instalaciju drajvera i povezivanje sa samim softverom. Za rad u sistemu eFiskalizacije putem LPFR-a neophodan je i čitač pametnih kartica. Za brži rad u sistemu sa više artikala prelog je da se koristi barkod čitač, tako da ako postoji bilo bi poželjno da je i on povezan na sam računar pri instalaciji programa kako bi proverili njegovu ispravnost. 

Da li softver mogu da instaliram na IOS, Android ili Linux uredjaju?

Naš softver je akreditovan za Windows platformu i kao takav nije ga moguće instalirati na drugim operativnim sistemima tipa Linux, IOS ili Android. 

Da li softver podržava rad sa avansima?

Da. Softver je akreditovan kao napredni ESIR, što izmedju ostalog podrazumeva i rad sa avansima. Posebnu pažnju smo svakako posvetili ovom delu softvera kako bi korisnicima olakšali komplikovane procedure pri izradi avansa. Kako imamo veliki broj korisnika koji imaju obavezu izrade avansa(investitori, auto škole, turističke agencije...) u saradnji sa njima našli smo najoptimalnija rešenja da se ovaj proces pojednostavi.

Da li softver podržava rad u više MP objekata?

Da. Softver podržava rad u više maloprodajnih objekata. Za ovu vrstu poslovanja korisnicima predlažemo korišćenje ONLINE verzije softvera, koja pored dostupnosti podataka sa više uredjaja nudi i mogućnost daljinske administracije kao i praćenje celokupne realizacije za svako maloprodajno mesto. 

Da li pored softvera trebam da imam i kasu?

Ne. Po novom zakonu o eFiskalizaciji softver je i nova fiskalna kasa, čijim korišćenjem ispunjavate apsolutno sve zakonski propisane norme za novi sistem eFiskalizacije. U biti, nove fiskalne kase nisu ništa drugo do softver koji je instaliran na namenskom uredjaju koji ima integrisan štampač.

Isprobaj Sparkom!

Ostavi kontakt telefon i saznaj više o Sparkom softveru!


Sa našeg bloga:


eFakture

Sparkom P.R.

eFakture

Šta su eFakture? Kada počinje primena zakona o elektronskom fakturisanju? Ko je u obavezi da prima/šalje elektronske fakture?

Saznaj više

Prednosti softvera naspram kase

Sparkom P.R.

Prednosti softvera naspram kase

Da li izabrati softver ili kasu? Za koji način poslovanja se opredeliti?

Saznaj više

Vođenje lagera

Sparkom P.R.

Vođenje lagera

Da li znate koliko robe imate na stanju i koja je njena vrednost? Ko brine o lageru?!

Saznaj više
Korisnici naših softverskih rešenja